Verktøy

Her finnes ulike pedagogiske verktøy du kan bruke som hjelp i din undervisning.

Water Competence

Water Competence er et formidlingsverktøy og en kunnskapsbank i svømmeopplæring på mere enn 300 FullHD videoer. Videoene viser tydelige øvingsbilder på leker og øvelser innendørs og utendørs, og er satt opp i gode progresjoner.

Water Competence (Google Play) 

Water Competence (Apple app store)

 

«Kunnskapsakvariet»

Ved å benytte et såkalt «kunnskapsakvarium», kan eleven få forståelse av hva som skal læres, samtidig som eleven selv kan gi uttrykk for hva han/hun selv ønsker å lære, og hva han/hun faktisk har lært.

En læringsfisk er i utgangspunktet en fargeløs fisk, der du som lærer kan merke noen av delene på fisken som en del av et felles mål. Andre deler av fisken kan stå blanke, slik kan eleven supplere etter hva som virker meningsfylt. Her kan en bruke ord eller symboler. Etter hvert som eleven når målene, fargelegges stadig flere deler av fisken.

Se eksempel på læringsfisk (PDF 223kb)

 

Hjelp 113-GPS

Hjelp 113-GPS Den viser automatisk kartposisjonen din med nøyaktige tallkoordinater for bredde- og lengdegrad. Du trenger ikke være medlem av Norsk Luftambulanse for å benytte deg av appen.

Hjelp 113-GPS (Google Play)

Hjelp 113-GPS (Apple app store)

Norges offentlige nettsted for førstehjelp. Her finner du informasjon og oversikt over alt innen livreddende førstehjelp med bl.a. hvor er nærmeste hjertestarter, www.113.no

 

Varsom.no

Naturfarevarsler i Norge. Appen og nettsiden er utarbeidet av NVE i samarbeid med Statens vegvesen. Her får du oversikt over aktuelle varslinger der du er, som for eksempel fare for snøskred, flom, ekstremvær eller skogbrannfare.

Varsom (Google Play)

Varsom (Apple app store)

 

Ut

Ut på tur, hvor finner du hytter du kan bo på, nødbuer som kan redde deg hvis uværet kommer brått på, merkede vinterruter i fjellet eller fotturer i nærheten av der du bor av den Norske Turistforening.

UT (Google Play)

UT (Apple app store)

 

Pent.no

Været, pent.no (ekstern lenke) sammenlikner værmeldingen fra Yr og Storm. Du kan selv velge hvem du vil stole på. Er de enstemmige, har du nok en ganske grei garanti for hva slags vær som venter deg.

Pent (Google Play)

Pent (Apple app store)

 

Båtfart

Båtfart er en app som er nyttig om du kjører båt. Den viser farten på båten rapportert via GPS og gir deg gjeldende fartsgrenser for de områdene du ferdes i på sjøen. Den inneholder sjøkart og fartsgrenser for Norge. Appen kan være ufullstendig og er bare ment som et ekstra hjelpemiddel.

Båtfart (Google Play)

Båtfart (Apple app store)